Σπύρος Δ. Τρίκης

Σπύρος Δ. Τρίκης

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, PMP | Αντιπρόεδρος για τη Επαγγελματική Ανάπτυξη, PMI - Greece Chapter

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπούδασα στο ΕΜΠ και αποφοίτησα από την σχολή Πολιτικών Μηχανικών το 1982. Είμαι PMP από το 2013.

Από το 1985, εργάζομαι στην κατασκευή και λειτουργία μεγάλων και σύνθετων έργων υποδομών από την πλευρά του κατασκευαστή ή του πελάτη. Εργάστηκα σε διάφορες θέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Αίγιο, Κοζάνη, Dubai – UAE, Galati – Romania, Jeddah – KSA, Doha – Qatar. Ήμουν για 14 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο εταιρίας εισηγμένης στο ΧΑΑ.

Με ενδιαφέρει η οργάνωση, η διοίκηση και το δίκαιο. Έχω σημαντική εμπειρία σε συμβάσεις και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον, την ασφάλεια των εργαζομένων και την ποιότητα των κατασκευών.

Λατρεύω να εργάζομαι με ομάδες για την μετατροπή πολύπλοκων οργανισμών σε ευέλικτα, λιτά, ανθεκτικά και βιώσιμα σχήματα.

 

Παρουσίαση

Managing Projects Responsibly

Θα συζητηθεί πώς η διαχείριση έργων που συμμορφώνεται με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς του PMI αναδεικνύει τον Project Manager ως ηγέτη και δημιουργεί τις συνθήκες για να διασφαλιστεί ότι:

  • oι απαιτήσεις του πελάτη και των ενδιαφερομένων παραγόντων έχουν κατανοηθεί και λαμβάνονται υπόψη,
  • η κοινωνία ενδιαφέρεται για το έργο, ενημερώνεται για την πρόοδο και τα οφέλη από την ολοκλήρωση του, και αποδέχεται αναμενόμενες οχλήσεις κατά την εκτέλεση του.
  • τα μέλη της ομάδας δεν θυσιάζουν την προσωπική ευημερία και επαγγελματική ανάπτυξη στον βωμό της επιτυχίας του έργου.