Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

10/07: Pre-conference Workshops: OTEAcademy, Αίθουσα Σ010 11/07: Conference: Αμφιθέατρο OTEAcademy

To πρόγραμμα του συνεδρίου

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

08.30 - 09.00

Προσέλευση - Εγγραφές

09.00 - 09.20

Εισαγωγή

 • Νικόλας Κονδάκης, Διευθυντής Business Unit, Boussias Communications
 • Γιώργος Διακονικολάου, PhD, PMP, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου

Συντονισμός
Αγγελική Κορρέ, Senior Editor/ Conference Producer, Boussias Communications

1η Ενότητα
09.20 - 10.20

"Managing change in the 21st century: what we know & where we must do better"

Ποια είναι καλύτερη προσέγγιση για το μετασχηματισμό; Η "top-down", που εμπεριέχει την πρόκληση να ξεπεραστεί η αναμενόμενη αντίδραση στην αλλαγή, ή η "bottom-up", η οποία μπορεί ποτέ να μην συγκεντρώσει το απαραίτητο momentum; Πρόκειται όντως για μία διχοτόμηση, ή μήπως μπορεί ο οργανωσιακός μετασχηματισμός να βρει έναν τρίτο δρόμο, ο οποίος να είναι ταυτόχρονα σεβαστός, φιλόδοξος και βιώσιμος; Αυτόν τον τρίτο δρόμο θα εξετάσει ο Mike, διερευνώντας μία σύνθεση από παλιές και νέες ιδέες, οργανωμένες μέσω μίας πέντε σταδίων διαδικασίας -Discovery, Exploration, Mapping, Elaboration & Operation.

Mike Burrows, Transformation Expert, Συγγραφέας, Founder at Agendashift

2η Ενότητα
10.20 - 11.20

"Safely creating autonomy in the workplaces"

Εξισορρόπηση αυτονομίας και ευθυγράμμισης. Κάθε Project Manager ξέρει καλά ότι είναι ένας δύσκολος στόχος. Πόση αυτονομία πρέπει να δίνετε ώστε να μην χάσετε τον έλεγχο. Τι επίπεδα ευθυγράμμισης δημιουργείτε, χωρίς να χαρακτηριστείτε "παλιάς σχολής"; Σε αυτό το session ο Jasper θα μιλήσει για τα γιατί, τα πώς και τα τι που απαιτούνται για τη δημιουργία αυτής της ισορροπίας με ασφαλή τρόπο και με απώτερη επιδίωξη της δημιουργίας ενός ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας, όπου οι ομάδες θα μπορούν να είναι αυτόνομες χωρίς να ανησυχείτε ως Project Manager αν εργάζονται πάνω στα σωστά πράγματα.
Με αυτό τον τρόπο, ως Project Manager θα μπορείτε να ενισχύσετε το engagement της ομάδας σας. Θα μάθετε πώς να μεταβιβάζετε την εξουσία εκεί που βρίσκεται η πληροφορία, καθώς και γιατί αυτό είναι μία απαραίτητη ικανότητα στην εποχή μας.

Jasper Sonnevelt, Agile-Lean Executive Consultant

11.20 - 11.50

Διάλειμμα - Καφές

11.50 - 12.50

"Achieving Team Contentment"

Οι επιχειρήσεις, και τα έργα, σαφώς και μπορούν να "επιβιώσουν" χωρίς οι ηγέτες τους να διαθέτουν αποτελεσματικά διαπροσωπικά skills. Ωστόσο, μόνο όταν αναπτύσσεται μία αμφίδρομη σχέση δέσμευσης με την ομάδα μπορεί μία επιχείρηση να θριαμβεύσει. Το ίδιο και ένα project. Στην πραγματικότητα, μία εταιρεία δεν χρειάζεται χρήματα ή άλλα μπόνους προκειμένου να κινητοποιήσει την ομάδα έργου, εφόσον υπάρχει ένα αποτελεσματικό, διαπροσωπικό engagement. Αν μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε, να εκτιμήσουμε και να αναπτύξουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας ή για μας, τότε θα διαπιστώσουμε τα οφέλη της συνεργασίας των λαμπρών μυαλών, της δημιουργικότητας και της επιτυχημένης επίλυσης προβλημάτων. Σε αυτό το session η Audrey θα εξετάσει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μάθουμε να σπουδαιολογούμε τη συνεισφορά των άλλων, να κινητοποιούμε την ομάδα έργου να εργάζεται προς τον κοινό στόχο -με εστίαση στις συμπεριφορές του ηγέτη της ομάδας-, ενώ θα αναλύσει και γιατί είναι σημαντικό ο Project Manager να αναπτύσσεται διαρκώς.

Dr Audrey Tang, Psychologist, Training Consultant, Συγγραφέας του "Be a Great Manager Now"

12.50 - 13.50

Διάλειμμα - Γεύμα

3η Ενότητα
13.50 - 14.35

"Crash Course on Tornado Surfing. Ή πώς να διασκεδάσετε με τους κυκλώνες"

Όλοι μας, φυσικά και οι Project Managers βρισκόμαστε πολλά χρόνια μέσα σε κυκλώνα. Παλεύουμε, δοκιμάζουμε, πειραματιζόμαστε, αλλάζουμε. Λίγοι όμως από εμάς το διασκεδάζουμε και είναι φυσικό με όλα αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ας σκεφτούμε όμως λίγο την ιδέα, όσο εξωπραγματική και να μας φαίνεται: «Πώς θα διασκεδάσουμε με έναν κυκλώνα?» Η απάντηση είναι απλή: αρκεί να βρεθούμε πάνω από τον κυκλώνα. Το πώς γίνεται αυτό θα σας παρουσιάσει ο Γιώργος Διακονικολάου.

Γιώργος Διακονικολάου, M.Sc., Ph.D., PMP, Project Management Coach

14.35 - 15.30

"The Lean Shift ...from 'On Time, On Scope, on Budget' to 'Maximum Value, Shortest Lead Time, Minimum Risk "

Ως Project Managers, καθορίζουμε συχνά την επιτυχία μας από το κατά πόσο παραδώσαμε αυτό που ο πελάτης είπε ότι ήθελε, μέσα στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό. Ωστόσο, στα ολοένα και πιο πολύπλοκα και απρόβλεπτα επιχειρηματικά περιβάλλοντα, είναι αυτά τα κριτήρια που καθορίζουν την επιτυχία της Διοίκησης Έργων; Τα Agile και Lean κινήματα δείχνουν μία διαφορετική προσέγγιση, με ένα διαφορετικό σύνολο μετρήσεων για την επιτυχία.
Αυτή η παρουσίαση εξετάζει τους λόγους πίσω από την ανάγκη για εστίαση στη διαρκή παράδοση αξίας, και όχι στην παράδοση των καθορισμένων απαιτήσεων. Επίσης, εισάγει τις αρχές και τις πρακτικές του Kanban ως μία γενική προσέγγιση για τη διαχείριση και παρακολούθηση των value-adding διαδικασιών, και δείχνει πώς οι μετρικές των συστημάτων Kanban παρέχουν κοινούς τρόπους για την αποτίμηση αλλά και τη σύγκριση των έργων, ακόμα και αν αυτά τα έργα χρησιμοποιούν πολύ διαφορετικές διαδικασίες.

Andy Carmichael, Coach, Trainer & Agile Management Consultant, Συγγραφέας

15.30 - 15.50

Διάλειμμα - καφές

15.50 - 16.40

"The Olympia Odos motorway mega-project: Deleted scenes from the cutting room floor"

Στις 31 Αυγούστου 2017, παραδίδεται ολοκληρωμένο και έτοιμο προς χρήση ένα από τα πιο προκλητικά έργα υποδομής που έχουν μελετηθεί και κατασκευαστεί στην Ελλάδα: Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών, γνωστός σαν Ολυμπία Οδός, προϋπολογισμού κατασκευής & λειτουργίας €2 δις.
Ο Χρήστος θα σας μεταφέρει τις σημαντικότερες εμπειρίες και διδάγματα που αποκόμισε από την εμπλοκή του στο έργο, πάνω στις έννοιες: VUCA Scrum in lump sum projects, Design Thinking, Systems Thinking, Project Organizational Architecture, Evolving Requirements, Design Darwinism.
Η παρουσίαση θα δώσει έμφαση σε θέματα όπως:
 1. A Systems Thinking approach.
 2. Structure drives behavior - Organizational mechanisms to design and govern a mega-project enterprise.
 3. Adapting to a project’s world in perpetual beta - Answering wicked problems.
 4. Reinforcing loops and the project’s economy.
 5. Dark Project Management.
 6. Complex road systems in a complex time.
 7. Maturity mismatch in infrastructure design - Prototyping gives license to fail.
 8. The key to success is not the design; it’s the design process.
 9. Applying the Agile Project Management and Design Thinking frameworks.
 10. Value-driven vs. task-driven mindset in mega-projects.

Χρήστος Ράδος, Managing Partner, RACE Consulting Engineers LP

16.40 - 17.00

"New Product Development: Plan Driven or Change Driven Approach?"

H ανάπτυξη νέων προϊόντων αποτελούσε πάντα μία "hit-or-miss proposition". Σύμφωνα με την παλιά τακτική, τα βήματα ήταν: δημιουργία business plan ή business case, έγκριση, σχηματισμός ομάδας, λανσάρισμα προϊόντος, προσπάθεια πώλησης του. Και κάπου σε αυτή την ακολουθία δράσεων, πολύ πιθανό να προκύψει μία μοιραία οπισθοχώρηση. Σύμφωνα με το Forbes, ο βαθμός αποτυχίας των βιομηχανικών προϊόντων είναι ακόμα μεγαλύτερος του 50%. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Harvard Business School το 75% όλων των start-ups επίσης αποτυγχάνουν.
Ωστόσο πρόσφατα, αναδύθηκε μία αντισταθμιστική προσέγγιση, η οποία μπορεί να καταστήσει τη διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων ή νέων εταιρειών λιγότερο επικίνδυνη. Πρόκειται για τη μεθοδολογία που ονομάζεται "lean start-up" και ευνοεί: τον πειραματισμό έναντι του περίπλοκου σχεδιασμού, το feedback του πελάτη έναντι της διαίσθησης και τον συνεχή σχεδιασμό έναντι του παραδοσιακού αρχικού σχεδιασμού.
Αν και η μεθοδολογία αυτή μετράει λίγα χρόνια ζωής, οι έννοιες της -όπως "minimum viable product" και "pivoting"- έχουν ήδη αρχίσει να κερδίζουν έδαφος στον κόσμο των start-ups, ενώ τα business schools έχουν ήδη αρχίσει να την συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα σπουδών τους.

Θεοφάνης Γιώτης, Sub-Committee Member, Portfolio Management - 4th Edition at Project Management Institute

17.00 - 17:15

Συμπεράσματα - Κλείσιμο Εργασιών Συνεδρίου

 • ΧΟΡΗΓΟΣ
 • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
 • ΧΟΡΗΓΟΣ CATERING
 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR