Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στο Boussias Conferences και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

To πρόγραμμα των workshops

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

09.00 – 17.00 OTEAcademy
09.00 – 09.30

Προσέλευση - Εγγραφές - Καφές - Σνακ

Συντονιστής:

  Γιώργος Διακονικολάου Ph.D., Επιστημονικός Σύμβουλος Συνεδρίου
09.30 - 11.00

"How to lose a PMO in 10 steps"

Οι στατιστικές είναι σκληρές. Υπάρχουν πολλά άρθρα, βιβλία, βίντεο και συζητήσεις εκεί έξω στο πώς μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει με επιτυχία ένα PMO. Παρόλα αυτά, κάθε χρόνο εμφανίζεται μία νέα έρευνα η οποία μας υπενθυμίζει ότι τα περισσότερα PMOs εγκαταλείπονται μόλις τρία χρονιά μετά την υλοποίησή τους, καθώς και ότι εξακολουθούν να θεωρούνται σε μεγάλο ποσοστό “αργές” και γραφειοκρατικές δομές, οι οποίες τροχοπεδούν την επιτυχία των έργων αντί να την ενισχύουν. Αυτό το δεδομένο θα πρέπει να μας προβληματίσει: εφόσον διαθέτουμε πλέον αναγνωρισμένες βέλτιστες πρακτικές και περιεκτικά body of knowledge, τα οποία είναι διαθέσιμα να τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, γιατί εξακολουθεί η αξία του PMO να αμφισβητείται;

Για την αντιμετώπιση αυτής της παραδοξότητας η Marisa προτείνει να εξετάσουμε αυτή την πρόκληση από μία διαφορετική γωνία, αυτή των σημαντικών παραγόντων που οδηγούν στην αποτυχία. Με βάση την εμπειρία της, η Marisa θα προσκαλέσει τους συμμετέχοντες στο workshop να αναγνωρίσουν τις “χείριστες πρακτικές” και θα μοιραστεί πραγματικά insights στο πώς μπορεί κανείς με επιτυχία να “χάσει” ένα PMO με 10 απλά βήματα.

Εισηγητής:

  Marisa Silva, “the Lucky PM”, Senior Consultant, Wellingtone Project Management
11.00 - 11.30

Coffee break

11.30 - 13.30

"Building a successful Portfolio to deliver strategic impact"

Σε αυτό το workshop θα προσδιορίσουμε τα βασικά κριτήρια και προσεγγίσεις για την ανάπτυξη και παράδοση ενός επιτυχημένου portfolio, και πώς αυτά θα πρέπει να παρακολουθούνται μέχρι τέλος. Η εστίαση μας θα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε την αξία και να αναπτύξουμε την δέσμευση των stakeholder – έχοντας ως πυξίδα τις στρατηγικές επιδιώξεις.

Οι συμμετέχοντες στο workshop θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το δικό τους porfolio of change προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των sponsors – οπότε να έχετε μαζί σας τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες!

Εισηγητής:

  Susie Palmer-Trew, Head of Portfolio, Transformation and Change
13.30 - 14.30

Διάλειμμα - Γεύμα

14.30 - 16.30

"Delivering value – how do you know what’s good for your organisation?"

Μία διαδραστική διερεύνηση γύρω από το τι συνιστά αξία σε έναν οργανισμό, πώς μπορεί αυτή να μετρηθεί και πώς μπορεί να οδηγήσει στην αναγνώριση και την ιεράρχηση των πρωτοβουλιών αλλαγής εντός ενός χαρτοφυλακίου.

Τα ευέλικτα έργα και προγράμματα διαφέρουν από τα γραμμικά έργα διότι παράγουν συνήθως αυξητική αξία μέσω τακτικών εκδόσεων, και όχι μόνο στο τέλος της εργασίας. Αυτό έχει πολλές συνέπειες:

 • Πολλοί οργανισμοί παραδοσιακά στηρίζονται στο οικονομικό τμήμα για να συνεργαστεί με τους business sponsors προκειμένου να εντοπίσουν και να μετρήσουν την αξία. Σε ένα ευέλικτο περιβάλλον, έχει περισσότερη λογική το PMO να συνεργάζεται με το οικονομικό τμήμα για την παρακολούθηση και τη μέτρηση της αξίας που παραδίδεται.
 • Στους παραδοσιακούς οργανισμούς, οι αναφορές τείνουν να επικεντρώνονται στο χρονοδιάγραμμα και τις διακυμάνσεις του κόστους. Σε έναν ευέλικτο οργανισμό η πιο σημαντική μέτρηση της επιτυχίας είναι η παράδοση αξίας έναντι του σχεδίου.

Στο workshop θα διερευνήσουμε τι συνιστά αξία και πώς μπορείτε να συγκρίνετε ένα έργο το οποίο παραδίδει ένα νέο προϊόν με ένα έργο που διασφαλίζει την κανονιστική συμμόρφωση. Θα αναζητήσουμε τρόπου για την παρακολούθηση της αξία και της χρήσης αυτής για το βέλτιστο portfolio prioritisation.

Εισηγητής:

  Alex Clark, Programme/Portfolio Director & pragmatic agile evangelist
16.30 - 17.00

Συμπεράσματα - Λήξη εργασιών Workshops

 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
 • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team